Dit is mijn weblog. Hier plaats ik berichtjes, nieuwtjes, meningen en artikelen of columns. Heeft u vragen en of reacties stuur me dan even een mailtje.

maandag, maart 27, 2006
Drie Feestjes Tegelijk

Door Liliane Verwoolde

Maandag 27 maart 2006 - OOSTERHOUT. Een prettige wedstrijd vormde zonder meer het hoogtepunt van de opening van het nieuwe seizoen, het 35-jarig bestaan en de inwijding van elf nieuwe SmashCourt banen bij tennisvereniging De Warande in Oosterhout. Jan Siemerink en Miriam Oremans waren de publiekstrekkers, met naast hen de corifeeen uit eigen geledingen: Bart de Bont, voormalig clubkampioen, en Michel van Zwol, oud-lid van de club.

Ballonnen horen bij een feest en dus werden er gisteren tientallen opgelaten bij de opening van de nieuwe smashcourtbanen van De Warande.
Foto: Ton SchluterTennisvereniging De Warande had drie redenen om feest te vieren, en dus mocht het ook best een feestelijke wedstrijd zijn. Dat hadden de tennissers op de spiksplinternieuwe SmashCourt banen uitstekend in de gaten. Met een publiek van drie lagen dik - langs de lijn, op de eerste en tweede tribune - speelden zij een partijtje tennis dat nu eens niet adembenemend of bloedstollend was, maar vooral ontspannend en amusant.

Een behoorlijke bijdrage aan dit prettigheidsgehalte leverde Jan Siemerink. Met Bart de Bont naast zich en Miriam Oremans met Michel van Zwol aan de andere zijde van het net, kreeg het tennisminnende publiek een wedstrijd voorgeschoteld, die net zoveel te maken had met theater, als met het behalen van sets en games. Natuurlijk bleven de nodige staaltjes van sportief kunnen niet uit, maar daarnaast was er volop ruimte voor show, een jeugdige gastspeler van tijd tot tijd en een gezonde portie humor. Voordat het zover was, werd het geduld van de toeschouwers nog even op de proef gesteld. Voorzitter Geert Korst lichtte het langdurige proces toe, dat aan de renovatie van de banen vooraf was gegaan: Het besluit om een onderzoek in te stellen naar de beste toplaag dateert al uit december 2003. In juni 2005 werd tijdens de Algemene Ledenvergadering de beslissing genomen om over te gaan tot een volledig renovatieplan, en nu - eind maart 2006 - is het zover dat we de renovatie feestelijk kunnen afronden.

Bron: BN/DeStem