Dit is mijn weblog. Hier plaats ik berichtjes, nieuwtjes, meningen en artikelen of columns. Heeft u vragen en of reacties stuur me dan even een mailtje.

zaterdag, april 22, 2006
City Tennis Tour

Plezier in tennis is het belangrijkst

Door Joline Verloove
Foto: Ingrid Bertens

Een balletje slaan met ex-proftennisser Jan Siemerink. Deze kans hadden tweehonderd jonge tennissers gisteren tijdens een tennisclinic van Siemerink op de Markt in Oosterhout.

Om de tennisser heeft zich een groepje kinderen verzameld. De handtekeningenjacht is geopend. Behalve op hun pet krijgen veel kinderen ook een signatuur van Siemerink op hun racket aangebracht. De ex-prof laat het allemaal gemoedelijk toe.

Siemerink: De bedoeling van deze clinic is om plezier te hebben in het tennis. Ik wil mijn enthousiasme voor de sport aan hen overbrengen. Prestaties vindt hij vandaag niet zo belangrijk. Ik ben blij als ze aan het eind van de middag een of twee dingen onthouden.

Op de Markt liggen vier plastic tennisbanen. Nadat een groepsfoto is gemaakt met Jan Siemerink kunnen de jonge sporters eindelijk aan de slag. Bij een gezellig muziekje en een bleek zonnetje leven de kinderen zich uit. Ze wisselen elk kwartier van baan, waar ze behalve Siemerink ook andere trainers als tegenstander voor zich zien verschijnen.

Tussen het tennissen door geeft Siemerink tips als goed kijken en de bal moet wel over het net, he?!. Ook roept hij regelmatig zo gaat ie goed of ja, bijna!.

Na een uur tennissen mogen vijftig nieuwe leden het veld op. In totaal doen er tweehonderd kinderen aan het toernooi mee, van wie er 150 lid zijn van een tennisclub.

De tennisclinic duurt van 16.00 tot 20.00 uur. De eerste drie uur zijn voor leden van de tennisclubs uit de buurt. Van elke vereniging mochten dertig kinderen meedoen, van de tennisclub Tendo zelfs veertig. Trainer Simon Belgraver van de tennisclubs Tendo en Den Hout legt uit hoe ze de kinderen hiervoor hebben geselecteerd: Samen met een commissie heb ik ze uitgekozen. Hierbij keken we niet alleen hoe goed ze zijn. We hebben de kinderen uitgekozen die interesse en vooral veel plezier in het spel hebben.

De tennisclinic is een initiatief van Eltingh/Haarhuis Tennis Events. Met de Brabantse City Tennis Tour gaat deze organisatie langs acht verschillende gemeenten in Noord-Brabant. Oosterhout is de vierde gemeente na Bergen op Zoom, Valkenswaard en Boxtel waar de clinic wordt gegeven.

Naast Eltingh/Haarhuis is deze tour georganiseerd door Sportservice Noord-Brabant. In elke gemeente waar ze komen, betrekken zij er organisaties bij die kunnen helpen bij het organiseren van de clinic. In Oosterhout is het tot stand gekomen in samenwerking met Oosterhout in Beweging en Sportevents.

Jan Siemerink doet voor de eerste keer mee aan deze clinic. In de andere gemeenten gingen ex-proftennisers Jacco Eltingh en Paul Haarhuis hem voor. Volgens Karin van Leeuwen van Sportservice Noord-Brabant waren die clinics een succes. Alleen is het nu mooier weer, wat het nog leuker maakt. Ze vertelt dat Sportservice ieder jaar zoiets wil organiseren, elke keer met een andere sport.

Bron: BN/De Stem