Dit is mijn weblog. Hier plaats ik berichtjes, nieuwtjes, meningen en artikelen of columns. Heeft u vragen en of reacties stuur me dan even een mailtje.

woensdag, februari 15, 2006
Kinderboekenjuryfeest


De aftrap van De Nederlandse Kinderjury 2006 werd gevierd op 15 februari met een groot feest in de Amsterdam ArenA: het Kinderboekenjuryfeest! Op dit megafeest waren duizenden feest- en leesbeesten aanwezig. Hieronder kun je lezen wat er die dag allemaal gebeurde.
De dag begon met workshops waar ruim 200 kinderen aan deelnamen. Deze kinderen van verschillende basisscholen kregen twee workshops: 1 van een schrijver en 1 van een sporter. De workshops gingen over oordeelvorming, want hier draait de Kinderjury immers om.

De schrijvers Francine Oomen, Paul van Loon, Erna Sassen en Hans en Monique Hagen gaven een workshop over hoe je boeken moet beoordelen. Waar kun je zoal op letten als je een boek leest en hoe bepaal je nu welk boek jij de beste vindt? Een uitgebreid verslag van deze workshops en van de tips die de schrijvers gaven, vind je onder Stemwijzer. Handig voor als je nog niet weet op welke boeken je moet stemmen.

De workshopleiders, v.l.n.r.: Francine Oomen, Monique Hagen, John van de Brom, Jan Siemerink, Bram Lomans, Erna Sassen, Aron Winter, Paul van Loon en Hans Hagen.
De sportieve workshops werden gegeven door Aron Winter, Jan Siemerink, Bram Lomans en John van de Brom. Ook in hun workshop stond oordeelvorming centraal. In sport moet je namelijk ook vaak beoordelen en inschatten hoe je iets moet doen. Zo leerde tennisser Jan Siemerink de kinderen hoe ze de bal over een net kunnen slaan. Hierbij was inschatting erg belangrijk: sloegen ze de bal te hard en dus te ver weg, dan moesten ze 'm zelf ophalen!

Bron: www.kinderjury.nl