Dit is mijn weblog. Hier plaats ik berichtjes, nieuwtjes, meningen en artikelen of columns. Heeft u vragen en of reacties stuur me dan even een mailtje.

zondag, november 06, 2005
Tennis Totaal Dag Ridderkerk

Op 5 november werd door de KNLTB regio Zuidwest speciaal voor jongeren in de leeftijdscategorie 14 - 21 jaar in Sportcenter Reyerbos te Ridderkerk de Tennis Totaal Dag georganiseerd. De TTD heeft als doel deze jongeren te motiveren en ervaring op te laten doen voor vrijwilligerswerk binnen de tennisvereniging. Zo behandelden de deelnemers in workshops verschillende facetten van het vrijwilligerswerk als tennistoernooivormen, vergaderen, jeugdbeleid en spelbegeleiding. De gehele begeleiding was in handen van tennisleraren, KNLTB-beroepskrachten en externe deskundigen. Samen met Richard Krajicek was ik de hele dag aanwezig om vooral op de tennisbaan mijn steentje bij te dragen aan deze dag. Richard deed mee aan de workshops. Hij was namelijk net geopereerd aan zijn voet en kon nog moeilijk lopen. Na de lunch mochten de jongeren allerlei vragen stellen aan mij. Ik kreeg dan ook de meest vreemde vragen voorgeschoteld. Maar ze kregen altijd antwoord. Zo nu en dan met een knipoog. Aan het einde van de middag werd er een Lagerhuisdebat gehouden, waarin uiteenlopende stellingen werden verdedigd en aangevallen. Ik probeerde af en toe wat olie op het vuur te gooien, maar de jongeren kwamen goed gebekt en regelmatig sterk terug met argumenten. Gelukkig werd er ook veel gelachen. Als afsluiting heeft iedereen van het heerlijke buffet kunnen genieten en heb ik met een aantal nog gezellig zitten napraten. Voor iedereen was het een lange, denk ik, maar geslaagde dag.